Lukijat

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kulttuuria, pintaremonttia ja mansikoita

 

Hvitträsk, pinkkivillitys ja mansikkatorttu


Sunnuntaina täyttyi yksi pitkäaikaisista unelmistani, vihdoin pääsin vierailemaan Kirkkonummella Hvitträskin taiteilijakodissa. Kolmen suomalaisen 1900-luvun alun jugentarkkitehdin rakennuttama erämaakoti on huikea nähtävyys. Pelkästään rakennukset ovat upeita, mutta puutarha, joka on saanut vaikutteita englantilaisista puutarhoista on upea, pionit kukkivat ja jasmiini tuoksuu. Maisemat päärakennuksen parvekkeelta ovat myös niin suomalaiset, käkkäräoksaisia mäntyjä ja järvi siintää mäen alla.
                          
Kaunis kaariportti toivottaa matkaajan tervetulleeksi Hvitträskiin.


Näkymät toisen kerroksen parvekkeelta, ihan mielelläni tuollaisessa paikassa joisin minäkin aamukahvini.


Tämä ei tarvitse sanoja, kaunis ja tuoksuva.



Päärakennuksen alasali upeine holvauksineen ja värityksineen muistuttaa keskiaikaisia kivikirkkoja.


Yksi puutarhan lukemattomista valkoisista pioneista.


Olemmeko todella Suomessa?



Jos ette ole käyneet koskaan Hvitträskissä ja liikutte Helsingin seudulla, suosittelen lämpimästi paikkaa. Valkeakoskella on samoihin aikoihin rakennettu Visavuori, Emil Wikströmmin erämaa-ateljee. Sielläkin kannattaa käydä! Molemmissa paikoissa on kahvila, josta voi melko edullisesti ostaa erilaisia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja. Hvitträskissä on myös ravintola.


Pinkkivillitys

Olin jo usean kuukauden ajan miettinyt uutta väriä keittiömme tehosteseinään. Ennestään seinä oli raikkaan limenvihreä. Värin olin valinnut sillä perusteella, että marraskuisenakin aamuna heräisin.  Pidin edelleen väristä, mutta halusin jotain uuttaa keittiöön. Toissapäivänä se sitten jostain paukahti: pinkki.... ei kun aniliinin punainen, Tikkurilan Syphony -kartan väri no. L338 tai M338!! Heti kun sain auton käyttööni, kurvasin paikalliseen maalikauppaan ostoksille. Illalla ennen seitsemää meillä sitten oli seinässä yksi kerros pinkkiä. Alkuun olin vähän epävarma väristä, mutta nyt olen oikein tyytyväinen valintaani. En ole koskaan pitänyt pinkistä, punaisen ystävä olen ollut kuitenkin aina! Ihmettelenkin nyt, että onko tämä joku oire elämättömästä pinkkikaudesta vai tulevista vaihdevuosista;))

Tästä se lähtee, uusi väri seinään.

 

Uuden värin ihmettelyä: Onkohan tää nyt oikeesti hyvä?



Tänään olenkin sitten maalannut toisen kerroksen ja sisustanut keittiön uudestaan. Pöydälle rakensin uuden seinän kunniaksi installaation kirpputorivalaisimesta, kirpputorivaasista ja vanhasta ikkunanpokasta, lisäsin vielä somisteeksi Indiskan koristepallon ja kaunista tuli! Ainakin mieli piristyi, eikä maksanut kuin maalipurkin verran, n. 60 e.

Mansikkakääretorttu

Iltapäivällä maalauksen ja siivouksen jälkeen leivoin siippani synttärin kunniaksi mansikkaisen kääretortun. Oli hienoa tarjota vieraille herkkua uudessa pinkissä valtakunnassani.

Leppoisia lomapäiviä niille, joilla sellainen on ja voimia työssänsä ahertaville! Nautitaan mansikoista ja kesä väreistä ja tuoksuista! 

3 kommenttia:

  1. Kaunis installaatio! Ja tuo Hvitträsk on kyllä mitä ilmeisemmin hieno paikka, jonne pitäisi päästä.

    Kuvasi ovat muuten todella onnistuneita! Kuten blogikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Hvitträskissä menis koko päivä ja näkemistä on paljon, varsinkin kesällä. Onko sua käytetty Visavuoressa? Sekin on hieno, vain vähän pienempi.

      Poista
  2. Vihdoin pääsin kirjautumaan. Kiva on blogisi! Pinkki seinä on tosi pirtsakka ja onnistunut.

    VastaaPoista