Lukijat

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Lomailua ja vähän virkkausta

Turistina Tampereella ja Lempäälässä


Viimeisimmästä blogitekstistäni on jo jonkin aikaa. Vihdoinkin tulivat kauniit kesäsäät tänne meille Pohjolaankin. Peräti kolme peräkkäistä päivää olemme saaneet nauttia auringosta! Eilen kävin tapaamassa kuoroystävääni vuosien takaa. Ensin nautimme makeat munkkikahvit Pyynikin näkötornin kahvilassa ja sitten hurautimme sisustusostoksille Vaihmalan hoviin Lempäälään.


Vaihmalan hovi on alunperin rakennettu vaivaistaloksi 1900-luvun alkuvuosina. Vuodesta 2008 rakennusta on taidolla ja näkemyksellä kunnostettu. Nykyisin tiloissa toimii ihastuttava sisustuskauppa, juhlasali, valkosipuliravintola ja hotelli. Arkipäivisin ravintolassa voi nauttia edullisen, mutta maistuvan buffé-lounaan.


Vaihmalan hovin miljöö on maalaisromanttinen ja pihapiirissä on päärakennuksen lisäksi aittoja ja rantasauna. Sisustus- ja puutarhanhoitoideoita tämä miljöö tarjoaa yllinkyllin.

Lintujenjuottoallas.
 
Orvokkien värihehkua.

Seinämaalauksissa on häivähdys slaavilaisuutta.

Virkkauspuuhia

Viime päivinä olen taas kerran virkannut pitsimattoa, tällä kertaa väri on sininen. Materiaalina olen käyttänyt poikkeuksellisesti ontelokudetta. Virkkaaminen on huomattavasti kevyempää, lanka on kevyempää ja koukku on nro 8. Matosta ei tule niin tukevaa kuin trikookuteesta. Jälki on tasaisempaa, koska langassa ei ole solmuja ja paksuus ei vaihtele. Seuraavana onkin vuorossa iso oranssi pitsimatto työhuoneeni piristykseksi!
www.vaihmalanhovi.fi



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti